Aktuálníletáky.cz   

PENNY Leták - aktuální leták + příští týden : Od čtvrtka do středy

Platnost od 31.3 .2016 do 6.4 .2016


Od čtvrtka do středy - strana 12



















































     

Od čtvrtka do středy - strana 12

Pomalu dušené Čas přípravy: 20 minut +y dušení 4 hodin hovězí maso Počet porcí: 6 s kořenovou zeleninou Ingredience 1 kg hovězího předního 1 cibule 1 mrkev 1 petržel 1–2 lžíce hladké mouky 2 lžíce rajčatového protlaku 500 ml červeného vína 1,5–2 l silného hovězího vývaru 5 kuliček celého pepře Bouquet garni (petržel, tymián, rozmarýn, bobkový list) 2 stroužky česneku 2 lžíce másla olej sůl Hovězí přední si dobře očistěte a nakrájejte na menší kostky o velikosti přibližně 4 × 4 cm. V rozpáleném hrnci si na kapce oleje zprudka opečte osolené hovězí maso. Je lepší ho dělat po částech, aby se maso opravdu opékalo, a nedusilo se. Opečené kousky vyjměte z hrnce a dejte bokem. Cibuli na kostičky společně s mrkví a petrželí nakrájenými na kolečka přihoďte do stejného hrnce, ve kterém se opékalo maso, a na lžíci másla orestujte do hněda. Jakmile máte požadovanou barvu, zaprašte cibuli 12 lžícemi hladké mouky a ještě chvíli restujte. 25 minut pečení Počet porcí: 4 žemlovka s vlašskými ořechy Ingredience 1 mrkev 1 petržel 1 hrst hladkolisté petržele 1 lžíce másla sůl, pepř, cukr 6–7 plátků vánočky 2 menší jablka 2 lžíce cukru 2 lžičky mleté skořice 1 hrst vlašských ořechů šťáva z ½ citronu 4 lžíce moučkového cukru Na sníh 2 žloutky 150 ml 30% smetany 150 ml mléka 1 vanilkový lusk 1 lžíce rumu máslo na vymazání formy Následně zalijte vínem a nechte z něj odpařit všechen alkohol. Přidejte do hrnce všechno maso, protlak, směs bylinek, kuličky celého pepře, stroužky česneku a nakonec přilijte vývar. Troubu rozehřejte na 160 °C a oválnou mísu vymažte máslem. Dobře osolte a přiveďte k varu. Jakmile začne vývar probublávat, stáhněte oheň na minimum, aby se vše opravdu jen lehce vařilo, a přikryjte pokličkou. Takto nechte dusit zhruba 3/4 hodiny, dokud se nebude maso krásně rozpadat. Na rozpálené pánvi na lžíci másla orestujte na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, kterou je potřeba osolit, opepřit a lehce pocukrovat. Na zelenině se vytvoří jemný karamel a zelenina bude dokonale ochucená. Jablka oloupejte a nakrájejte na tenké plátky a středové plátky zbavte jádřinců. Dejte je do velké mísy a smíchejte je s 1 lžící cukru, 2 lžičkami skořice a šťávou z 1/2 citronu. Sbírejte body za nákupy a pořiďte si kvalitní značkové nádobí Fontignac do vaší domácnosti. + Vanilková K servírování Dušené hovězí podávejte s restovanou zeleninou a čerstvě nasekanou petrželí. Čas přípravy: 20 minut 2 bílky špetka soli 2 lžíce cukru a semínky z vanilkového lusku. Takto vytvořenou směsí zalijte žemlovku. Z bílků, špetky soli a 2 lžic cukru vyšlehejte v žáruvzdorné míse lehký sníh. Mísu následně přesuňte na vodní lázeň a pomocí ručního mixéru vypracujte krásně tuhý sníh. Díky vodní lázni vám bude opravdu držet. Sníh následně naneste jako poslední vrstvu žemlovky. Nechte péct po dobu 30–35 minut. Plátky vánočky poklaďte do formy tak, že z nich vytvoříte první patro, následovat bude patro ochucených plátků jablek, nasekané vlašské ořechy a nakonec další patro vánočky. Ve zvláštní míse dobře promíchejte smetanu se dvěma žloutky, lžící rumu, mlékem, lžící cukru Zde vylepte získané body: 1 2 3 4 5 Z a každých 6 7 8 9 10 nákupu získáte 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 200 Kč 1 bod. 27. 7. 2016 A kce pl atí od 31. 3. do • Body vylepujte do příslušných polí sběratelské karty. • Po vylepení požadovaného množství bodů předložte kartu u pokladny a následně vám bude poskytnuta sleva na nádobí značky Fontignac. • Vyplněné sběratelské karty lze uplatnit do 3. 8. 2016. Úplná pravidla akce na www.penny.cz nebo www.penny-fontignac.cz PENNY_Letak_280x380_03_31_2016_s10-11_n.indd 11 24.03.16 13:37