Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - chřest

Platnost od 6.4 .2016 do 3.5 .2016


Epikure - chřest - strana 8



















































     

Epikure - chřest - strana 8

Ma so KRMIVO JE ZÁKLAD Metoda Qualivo je založena na ojedinělém způsobu výkrmu. Přírodní mikronutrienty v  prémiovém krmivu Qualivo imunitní systém dobytka „vyztuží“, a tak je odolný proti infekcím, nemocem a slabosti. To má velmi pozitivní vliv na celkový zdravotní stav, vitalitu a  dobré životní podmínky zvířat. Díky tomu výrazně klesá počet léčebných veterinárních zásahů  – zdravá a dobře živená zvířata totiž nepotřebují dostávat léky, jejichž působení by se mohlo v kvalitě masa projevit. Kombinace složení krmiva a podpory přirozené obranyschopnosti skotu zaručuje, že se ke konzumentům dostane nejen chutné, křehké a  velmi dobře stravitelné maso, ale s  ním i  množství látek důležitých pro lidský organismus. VYZRÁLÉ JE DOBRÉ Chuť, konzistenci i  reakci na tepelnou úpravu ovlivňuje u  hovězího masa dostatečná doba zrání, která by optimálně měla trvat alespoň 10–14 dní. Klasickým způsobem je tzv. suché zrání, kdy je maso zavěšeno v  chladných prostorách s  vysokým stupněm vlhkosti. V  případě 8 cE1609_01-24.indb 8 masa Qualivo se využívá novější metoda tzv. mokrého zrání ve vakuu. Většina řezů vyzrává více než 30 dní od zabalení. KUCHYŇSKÉ ZPRACOVÁNÍ Neměnné složení stravy, způsob chovu a  šetrné zacházení během transportu a  porážky se odráží ve výsledné kvalitě masa a  jeho chování při kuchyňské úpravě. Jednou z  významných předností Qualiva je stabilní kvalita  – reakce na tepelné zpracování jsou téměř stejné, nemění se ani chuťové vlastnosti. Qualivo je oproti běžnému hovězímu křehčí, šťavnatější a stačí mu kratší doba tepelné úpravy. K dispozici je až 20 různých typů řezů – doslova od hlavy až po oháňku. „VĚŘÍM, ŽE UDRŽITELNÁ PRODUKCE, VYŠŠÍ KVALITA MASA A IMAGE PRODUKČNÍHO SYSTÉMU JE PRO DNEŠNÍ TRH ROZHODUJÍCÍ. JSME PŘESVĚDČENI, ŽE SYSTÉM QUALIVO ZNAMENÁ POCTIVOU, PROMYŠLENOU, UDRŽITELNOU A KONTROLOVATELNOU ZNAČKU PRO PRODUKCI ŠPIČKOVÉHO MASA.“ Jürg Hofmann, zakladatel metody (www.qualivo.ch) WWW.EPIKURE.CZ 3/22/16 11:20 AM