Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Čerstvé potraviny v Makru

Platnost od 6.4 .2016 do 19.4 .2016


Čerstvé potraviny v Makru - strana 15



















































     

Čerstvé potraviny v Makru - strana 15

Linguine s dušeným hovězím lýtkem a smrži Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky Maso: Hovězí kližka Hovězí vývar, vlastní výroba Horeca Select Sádlo škvařené Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý, celý Víno červené, suché Telecí demi-glace, vlastní výroba Máslo 82 % Smrži: Smrž sušený Voda (na vaření smržů) Linguine: Linguine Voda (na vaření těstovin) Sůl kamenná Doplněk: Horeca Select Petržel listová 1000 g 1500 g 50 g 15 g 0,5 g 200 g 100 g 150 g 154,90 Kč 45,95 Kč 2,03 Kč 0,07 Kč 0,18 Kč 26,64 Kč 57,24 Kč 14,52 Kč 20 g 200 g 7,20 Kč 75 g 1000 g 15 g 21,74 Kč 20 g 3,98 Kč Cena za jednu porci** : 0,07 Kč 33,45 Kč Obtížnost: 3 h 30 min • Příprava masa (cca 3 hodiny): Maso z kližky omyjeme, osušíme a nakrájíme na 50g kostky, které opečeme ze všech stran na malém množství sádla na pánvi. Opečené maso vyjmeme, do pánve přidáme zbývající část sádla. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji v té samé pánvi dozlatova. Poté základ zalijeme teplým vývarem, přeložíme ho do pekáče, vložíme do něj maso, ochutíme ho solí, čerstvě mletým pepřem z mlýnku, přilijeme červené víno, přiklopíme poklicí, vložíme do trouby předehřáté na 150 °C a pečeme – dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme podběrákem a necháme ho částečně zchladnout. Poté každou kostku masa prsty rozebereme na jednotlivá vlákna. • Příprava smržů (cca 15 minut): Sušené celé hlavičky smržů namočíme na 10 minut do vlažné vody a následně je v té samé vodě uvaříme doměkka. Uvařené smrže odcedíme. • Dohotovení šťávy (cca 10 minut): Šťávu z masa přelijeme do kastrolu, přidáme demi-glace, odvar ze smržů a zredukujeme (odvaříme) na celkové množství 1 litr. Nakonec šťávu zjemníme vmícháním kostiček vychlazeného másla. • Příprava linguine (cca 12 minut): Linguine vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme na skus. Občas je zamícháme, aby se neslepily. Čas vaření je dán výrobcem na obalu těstovin. Po uvaření je přecedíme a ihned servírujeme. • Servírování: Porci teplých linguine promícháme na pánvi s porcí masa se šťávou. Ochucené linguine namotáme na masovou dvouzubou vidličku a přeložíme je na teplý talíř. Na ně pak položíme hlavičky smržů a podlijeme je zbývající šťávou. Pokrm doplníme lístky petržele. Tipy kuchaře: Těstoviny můžete vařit i ve speciálním hrnci na vaření těstovin. Je to v podstatě hrnec s děrovaným košem uvnitř, takže těstoviny vyndáte i s košem a pak je přesypete do jiné nádoby. Hovězí kližka 154,90178,14* kategorie skotu: býk kuchyňská úprava původ: Česká republika baleno v ochranné atmosféře, bal.: cca 2 kg cena za 1 kg 299,90344,89* Smrž sušený bal.: dóza 30 g cena za 30 g Semolinové 87,00100,05* linguine bal.: 3 kg cena za 1 kg *cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Pracovní postup: 15 cF1609_01-16.indd 15 23.03.16 12:25