Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Šumivá vína a sýry

Platnost od 20.4 .2016 do 17.5 .2016


Šumivá vína a sýry - strana 31
















































     

Šumivá vína a sýry - strana 31

• čerstvý kozí sýr obalený plátkem slaniny • původ: Francie • bal.: 120 g • cena za 120 g Čerstvé sýry Cabrichaud au Lardon 99,90 114, 89* KOZÍ MLÉKO Oproti kravskému je kozí mléko mnohem snáze stravitelné, a to díky specifickému složení tuků a bílkovin. Obsahuje vitaminy A, C, D, E a vitaminy skupiny B, dále řadu minerálů a stopových prvků, jako například fosfor, vápník, hořčík nebo zinek. Konzumace kozího mléka podporuje imunitní systém, trávicí soustavu a pomáhá mírnit některé dermatologické obtíže. Mini Gourmandises Brillat Savarin • čerstvý kozí sýr s pepřem, kari, paprikou a estragonem • původ: Francie • bal.: 125 g • cena za 125 g • měkký sýr s papájou, s brusinkami • původ: Francie • bal.: 200 g • cena za 200 g 152,90 175, 84* 119,90 137, 89* s Balkánský sýr v nálevu Balkánský sýr kostky • původ: Česká republika • bal.: 180 g • cena za 180 g • čistý, se sušenými rajčaty • původ: Česká republika • bal.: 180 g • cena za 180 g od 20,50 23, 58* 24,50 28, 18* FETA Feta je tradiční řecký sýr vyráběný buď z ovčího, nebo ze směsi ovčího (min. 70 %) a kozího mléka. První zmínky o tomto druhu sýra můžeme najít už v Homérově eposu Odyssea. Pravá feta nese pečeť chráněného označení původu, podobné sýry vyráběné mimo povolené oblasti nebo z jiných druhů mléka se nazývají například bílý sýr, sýr řeckého typu či balkánský sýr. Na celkové spotřebě sýrů v Řecku se feta podílí více než dvěma třetinami. Sýr se vyrábí ve velkých blocích, které se krájejí a nakládají do sudů se slaným roztokem, kde alespoň dva měsíce zrají. Právě nakládání sýra do solného roztoku je ideální způsob, jak prodloužit trvanlivost měkkého sýra. Ten tak navíc ani nevysychá a netvoří se na něm kůra. Feta má čistě bílou barvu, slanou, mírně nakyslou chuť a krémovou až drobivou texturu. Nejoblíbenější využití fety je v zeleninových salátech či pouze s pečivem, výborně chutná také naložená do olivového oleje s bylinkami, olivami či sušenými rajčaty. Feta je poměrně tučná (asi 20 % tuku), proto se hodí i na zapékání pokrmů z masa, brambor či zeleniny. ȆȇȅǼȁǼȊȈ ‡ ǾȈ ȉǹȉǼȊȅȂǼ ȅȈ ǿǹ OȃȅȂǹȈ ȃǾ ‡Ȇ ȇ Feta Dodoni archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH • měkký bílý sýr z kozího a ovčího mléka • původ: Řecko • bal.: 180 g • cena za 180 g 62,50 71, 88* 31 cE1610_18-33.indd 31 4/6/16 2:53 PM