Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Šumivá vína a sýry

Platnost od 20.4 .2016 do 17.5 .2016


Šumivá vína a sýry - strana 32
















































     

Šumivá vína a sýry - strana 32

Měkké zrající sýry MĚKKÉ ZRAJÍCÍ SÝRY Rodina měkkých zrajících sýrů čítá celou řadu druhů, které se odlišují především podmínkami během zrání. Robiola Nostrana Syreček • měkký zrající sýr • původ: Itálie • bal.: 150 g • cena za 150 g • poloměkký zrající sýr • původ: Česká republika • bal.: 10× 90 g • cena za 90 g 35,90 41, 15,40 17, 29* S ýry zrající pod mazem a v chladu se vyznačují vláčnou až roztíratelnou konzistencí – patří sem například romadur, pivní sýr nebo Blaťácké zlato. Typické je pro ně výrazné aroma a osobitá chuť, která může být lehce nakyslá až pikantní. Podávají se jako chuťovka, hodí se do pomazánek a sendvičů, oblíbenou úpravou je také naložení do oleje společně se zeleninou a kořením. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Další podkategorií jsou sýry zrající v  solném roztoku – k  nejznámějším představitelům patří feta a balkánský sýr. Skvěle chutnají v zeleninových salátech, lze je podávat i samostatně k vínu nebo pivu. Dobře ladí s  olivami, rajčaty a  čerstvými bylinkami, v  teplé kuchyni se nejčastěji objevují v  kombinaci s bramborami a těstovinami. 71* Olomoucké tvarůžky – tyčinky • poloměkký zrající sýr • původ: Česká republika • bal.: 9× 125 g • cena za 125 g 23,90 27, 49* ZRAJÍCÍ POD MAZEM Sýrové zrno zraje za  působení ušlechtilých kvasinek v  prostorách se stabilní teplotou a přesně stanovenou vlhkostí vzduchu. V těchto podmínkách se vytváří typický maz na povrchu a zrání probíhá směrem ke středu sýra. ZRAJÍCÍ V CHLADU Sýry se po  aplikaci kultury skladují při nízkých teplotách, díky nimž prozrávají v celé hmotě. Na povrchu se vytváří slabá vrstva mazu, která má na průběh zrání jen malý vliv. ZRAJÍCÍ V SOLNÉM ROZTOKU Sýry se po prokysání a vytvarování nakládají do solného nálevu, v němž zůstávají až do okamžiku konzumace. Některé druhy se během výroby lisují nebo paří. Tyto sýry naleznete na str. 31. Blaťácké zlato St. Paulin • poloměkký zrající sýr čistý, s pepřem, s ořechy • původ: Česká republika • bal.: 6× 120 g • cena za 120 g • poloměkký zrající sýr • původ: Francie • bal.: 200 g • cena za 200 g 47,90 55, 09* 17,50 20, 13* 32 cE1610_18-33.indd 32 Š U M I VÁ V Í N A A S Ý R Y 4/6/16 2:54 PM