Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Šumivá vína a sýry

Platnost od 20.4 .2016 do 17.5 .2016


Šumivá vína a sýry - strana 34
















































     

Šumivá vína a sýry - strana 34

Sýry s omývanou kůrou SÝRY S OMÝVANOU KŮROU Président Saint Morgon • měkký zrající sýr s omývanou kůrou • původ: Francie • bal.: 200 g • cena za 200 g 43,90 50, 49* PPELLATI ‡A D’ORIGINE B OTÉGÉE ‡ PR ON Pont l’Evêque de la Perelle • měkký zrající sýr s omývanou kůrou • původ: Francie • bal.: 400 g • cena za 400 g 90 159, 89* 183, Langres • měkký zrající sýr s omývanou kůrou • původ: Francie • bal.: 180 g • cena za 180 g 99,90 114, 89* La Brique Tradition Affiné au Chablis • měkký zrající sýr s omývanou kůrou • původ: Francie • bal.: 180 g • cena za 180 g • měkký zrající sýr omývaný vínem Chablis • původ: Francie • bal.: 200 g • cena za 200 g 57,50 66, 139,90 160, 13* PPELLATI ‡A OTÉGÉE ‡ PR archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH D’ORIGINE Le Grain d’Orge au Calvados Petit Livarot • měkký zrající sýr omývaný calvadosem • původ: Francie • bal.: 250 g • cena za 250 g • měkký zrající sýr s omývanou kůrou • původ: Francie • bal.: 250 g • cena za 250 g 137,90 158, 149,90 172, 59* cE1610_34-48.indd 34 ěhem staletí se objevovaly nejrůznější metody, jak chuť sýra vylepšit, a  omývání či potírání kůry během zrání byla jednou z nich. Tekutina dodá sýru další chuťový rozměr a  současně podporuje působení zrajících kultur. Kromě solného roztoku se k tomuto účelu dodnes používá světlé i  tmavé pivo, víno a  nejrůznější pálenky z  vína či ovoce. Pro tento druh sýrů je typická barevná kůra s nádechem do oranžové až hnědé barvy, mírně lepkavý povrch a také více či méně zvrásnělá struktura. K  nejznámějším reprezentantům patří Reblo chon, Mun ster či Livarot. 89* ON 34 Sýry s omývanou kůrou bývaly specialitou zejména francouzských klášterů, v nichž se tradičně sýry vyráběly – a v některých případech vyrábějí dodnes. 39* Š U M I VÁ V Í N A A S Ý R Y 6.4.16 14:32