Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Šumivá vína a sýry

Platnost od 20.4 .2016 do 17.5 .2016


Šumivá vína a sýry - strana 39
















































     

Šumivá vína a sýry - strana 39

Zrající sýry s bílou plísní PPELLATI ‡A D’ORIGINE OTÉGÉE ‡ PR ON Brie Pâturages Comtois Brie de Meaux • měkký sýr s bílou plísní na povrchu • původ: Francie • bal.: 180 g • cena za 180 g • měkký sýr z nepasterovaného mléka s bílou plísní na povrchu • původ: Francie • bal.: 175 g • cena za 175 g 44,90 51, 64* 84,90 97, 64* JAK SE VYRÁBĚJÍ? Coulommiers Mon Père Brie Pâturages Comtois • měkký sýr s bílou plísní na povrchu • původ: Francie • bal.: 320 g • cena za 320 g • měkký sýr s bílou plísní na povrchu • původ: Francie • bal.: 500 g • cena za 500 g 69,90 80, 104,90 120, 64* Brie Cantorel • měkký sýr s bílou plísní na povrchu • původ: Francie • bal.: cca 1 kg • cena za 1 kg 172,90 198, 84* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 39* K výrobě sýrů s  bílou plísní na  povrchu se nejčastěji používá kravské mléko, a  to pasterizované i  syrové – v  tomto případě nesou sýry označení au lait cru. Existují však i varianty z mléka kozího a ovčího. Sýřenina se pomocí naběračky o  stanoveném objemu vkládá do  forem a  po  odtoku syrovátky a  prosolení se sýr očkuje ušlechtilou plísní Penicillium camemberti – roztok s  obsahem této kultury se buď rozprašuje, nebo se jím sýry potírají (omývají). Poté sýr zraje ve speciálních podmínkách a plíseň se za působení mléčných enzymů postupně rozrůstá po  celém povrchu. Zkraje procesu se musejí sýry často obracet, aby se kůra rovnoměrně pokryla. Samotná doba zrání se u  jednotlivých druhů liší – pohybuje se zhruba od  10 dnů do 10 týdnů. Konzistence těsta je jednolitá, podle stupně zralosti měkká až tekoucí. Krátce zrající druhy mohou mít uprostřed tvarohové jádro. 39 cE1610_34-48.indd 39 7.4.16 16:05