Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro leták: Čerstvé potraviny

Platnost od 20.4 .2016 do 3.5 .2016


Makro leták: Čerstvé potraviny - strana 14
















































     

Makro leták: Čerstvé potraviny - strana 14

Opečený pstruh na estragonu s chřestem, žampiony a květákovým pyré Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2000 g 150 g 6 g 20 g 298,00 Kč 44,97 Kč 3,12 Kč 6,90 Kč 500 g 500 g 1000 g 500 g 100 g 6 g 100 g 111,00 Kč 99,90 Kč 22,93 Kč 19,95 Kč 8,28 Kč 3,12 Kč 29,98 Kč 200 g 85 g 120 g 200 g 150 g 120 g 8 g 11,48 Kč 3,05 Kč 1,67 Kč 1,84 Kč 5,39 Kč 9,94 Kč 4,16 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 45 min • Příprava chřestu (cca 10 minut): Chřest položíme na prkénko a od hlavičky směrem ke spodní části ho pomocí ostré škrabky oloupeme. Na škrabku netlačíme, neboť bychom chřest zlomili. Spodní část dřevnatého chřestu odlomíme, asi 3 cm od konce. Odlomené konce a slupky z chřestu použijeme na přípravu vývaru. Takto oloupaný chřest vaříme ve vroucím vývaru na skus, pak jej vyjmeme, omastíme máslem a ihned servírujeme. • Příprava žampionů (cca 10 minut): Očistěné žampiony rozkrojíme na polovinu a zprudka Cena za jednu porci** : je opečeme na malém množství přepuštěného másla do zlatavé barvy. Ochutíme solí. • Příprava pstruha (cca 35 minut): Chlazené pstruhy omyjeme a obráceným ostřím nože zbavíme šupin. Nůžkami odstřihneme ploutve. Odřízneme hlavu a špičkou nože nařízneme kůži na hřbetě pstruha z obou stran. Dále vedeme řez podél páteře směrem k ocasu, přičemž nůž musí být veden tak, aby řez byl čistý a na páteři nezůstalo maso. Takto získáme 2 filátka. Břišní kosti odstraníme tak, že je podkrojíme. Pinzetou na ryby odstraníme zbylé kosti z masa, které pocítíme omakem prstů přes filety. V poslední fázi přípravy filátko začistíme a překrojíme na 2 části. Na dobře nahřátou pánev nalijeme malé množství přepuštěného másla, vložíme na ně filátka pstruha kůží dolů a pečeme je do zlatavé barvy kůže. Nejprve zprudka a po cca 20 vteřinách příkon ztlumíme na minimum a pomalu je dopékáme. Pstruha neobracíme, vidíme tak, jak se filátko pozvolna propéká, a včas jej můžeme z pánve vyjmout. Maso pstruha musí být šťavnaté, nevysušené. Do použité pánve vložíme máslo, estragon, ochutíme solí a tímto ochuceným estragonovým máslem přelijeme při servírování pstruha. • Příprava květákového pyré (cca 20 minut): Na nudličky krájenou cibuli orestujeme na másle doměkka. Přidáme najemno nakrájené hlavy květáku spolu s bramborami nakrájenými na plátky. Osolíme, orestujeme zvolna (bez zabarvení) a zalijeme smetanou a mlékem. Přiklopíme a dusíme pomalu vše doměkka. Poté tekutinu odcedíme a tužší část vymixujeme v mixéru do hladké konzistence. Dosolíme a popřípadě konzistenci upravíme studeným máslem či přebytečnou tekutinou. • Servírování: Na nahřátý talíř lžící naneseme teplé květákové pyré a následně je lžící roztáhneme po talíři, kolem naaranžujeme ochucený chřest s grilovanými žampiony, na střed talíře na pyré položíme 2 filátka čerstvě opečeného pstruha a vše přelijeme estragonovým máslem. *cena s DPH 68,57 Kč Pstruh duhový kuchaný 00 149, 171,35* lat.: Oncorhynchus mykiss vel.: 200–350+ g/ks původ: Česká republika, Itálie, chov cena za 1 kg Žampiony bílé 90 49, 57,39* vel.: příčný průměr klobouku 35/45 mm, 55/75 mm původ: Česká republika bal.: karton 2 kg cena za 1 kg Cibule bílá 90 39, 45,89* vel.: příčný průměr 60+ mm bal.: síť 1 kg cena za 1 kg 14 cF1610_01-16.indd 14 06.04.16 12:18 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i Ryba: Pstruh kuchaný, chlazený Přepuštěné máslo Sůl Fleur de Sel Horeca Select Estragon čerstvý Zelenina: Chřest zelený čerstvý Chřest bílý čerstvý Zeleninový vývar, vlastní výroba Žampiony čerstvé Máslo 82 % Sůl Fleur de Sel Přepuštěné máslo Květákové pyré: Květák čerstvý Cibule bílá Horeca Select Brambory, varný typ B Mléko 1,5 % Smetana 12 % Máslo 82 % Sůl Fleur de Sel středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky