Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro leták: Čerstvé potraviny

Platnost od 20.4 .2016 do 3.5 .2016


Makro leták: Čerstvé potraviny - strana 15
















































     

Makro leták: Čerstvé potraviny - strana 15

Pečené kuře se šťouchanými brambory, chřestem a holandskou omáčkou Suroviny na 10 porcí: Název položky Kuřecí prsa s kůží, čtvrtky, chlazené Sůl kamenná Brambory: Horeca Select Brambory, varný typ B Sůl kamenná Petržel listová Máslo 82 % Chřest: Chřest zelený čerstvý Sůl kamenná Vývar zeleninový, vlastní výroba Holandská omáčka: Žloutky Vývar zeleninový, vlastní výroba Sůl kamenná Máslo 82 % Citron (na šťávu) Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 2500 g 310,00 Kč 15 g 0,07 Kč 2500 g 20 g 5 g 100 g 34,75 Kč 0,09 Kč 1,00 Kč 8,28 Kč 1000 g 10 g 500 g 222,00 Kč 0,04 Kč 11,47 Kč 300 g 100 g 2 g 100 g 50 g 55,56 Kč 2,29 Kč 0,01 Kč 8,28 Kč 2,40 Kč 124,00142,60* Kuřecí prsa – Supreme původ: Česká republika baleno v ochranné atmosféře, cena za 1 kg 65,62 Kč 75,9087,29* Chřest zelený bal.: svazek 450 g cena za 450 g 20,7023,81* Máslo bal.: 40× 250 g cena za 250 g *cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i 50 min • Příprava masa (cca 20 minut): Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a poslední část křídla v kloubu odkrojíme. Následně prsa osolíme z obou stran, konec kosti obalíme alobalem, aby se při tepelné úpravě nespálil. Ochucené prso nejdříve opečeme na pánvi kůží dolů dozlatova, poté ho otočíme, přeložíme a dopékáme krátce v konvektomatu na 170 °C cca 8 minut (čas pečení závisí na výšce a velikosti prsa). Prso musí být uvnitř šťavnaté. • Příprava brambor (cca 20 minut): Omyté, oloupané a nakrájené brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka. Vařené brambory odcedíme, přidáme máslo a připravíme z nich šťouchané brambory. • Příprava chřestu (cca 10 minut): Čerstvý chřest uchopíme na obou koncích a ohneme. Chřest tak přirozeně praskne tak 2–3 cm od dřevnatého konce stonku. Pak ho oloupeme a uchováme v chladničce přikrytý navlhčenou papírovou utěrkou. Jednotlivé porce na objednávku krátce povaříme v zeleninovém vývaru „na skus“ (cca 2–3 minuty dle tloušťky chřestu). • Příprava holandské omáčky (cca 10 minut): Do hrnce nalijeme 1 cm vody a přivedeme k varu, pak ztlumíme příkon na minimum, na hrnec položíme nerez misku (nejlépe s rukojetí), která zakryje celý hrnec, do misky nad párou nalijeme připravený vývar, žloutky, sůl a vyšleháme vše do tuhé pěny. Na dně misky nesmí být žádná tekutina, žloutky jsou tak již připraveny. Při nedostatečném prohřátí žloutků se bakterie nezničí, naopak při přehřátí se omáčka srazí. Při 60 °C žloutky začínají emulgovat, při 70 °C se bakterie zničí. Poté misku odstavíme z tepla, vmícháme kostičky studeného másla, dosolíme a dokyselíme citronovou šťávou. Připravenou omáčku přikryjeme fólií a ponecháme ji na mírném teple, cca 50 °C, do servírování. • Servírování: Na levou stranu teplého talíře vytvarujeme ze šťouchaných brambor nok, na pravou stranu přeložíme teplý chřest, jehož konce přelijeme holandskou omáčkou. Na něj servírujeme opečené kuřecí prso. Cena za jednu porci** : středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Obtížnost: Pracovní postup: 15 cF1610_01-16.indd 15 06.04.16 12:19