Aktuálníletáky.cz   

Makro leták : Epikure - pivo

Platnost od 9.5. do 5.6.


Epikure - pivo - strana 11


Epikure - pivo - strana 11

Osvěžující cider Za kolébku ovocného nápoje zvaného cider bývá označována Velká Británie. Již ve 13. století se lisy na výrobu cideru mohl chlubit téměř každý klášter či šlechtická usedlost. Na rozdíl od Spojeného království nemá pití cideru v Česku dlouhou tradici. I přesto zde osvěžující, lehce alkoholický nápoj s chutí a vůní čerstvých jablek získává stále více příznivců. Stassen Cider Over Ice jablko, hruška, bezový květ, červené ovoce bal.: 1× 330 ml cena za 330 ml 50 28, 34,20* Kingstone Press Cider Výrobní postup apple, pear bal.: 1× 500 ml cena za 500 ml Cider se vyrábí z kvalitního jablečného moštu a stejně jako čerstvá jablka obsahuje velké množství antioxidačních látek, které pomáhají chránit tělo před závažnými onemocněními. Výrobní postup není nijak složitý – během fermentace jablečného moštu se přírodní cukr mění na alkohol. Vzniklý nápoj se nechává zrát při vhodné teplotě, díky čemuž získává intenzivní chuť a vůni. Následuje filtrování, sycení a stáčení do skleněných láhví. V úplném závěru výroby dochází k šetrné pasterizaci. 90 28, 34,68* Stassen Cider Degré Zéro nealkoholický cider sekt hruška, lesní směs bal.: 750 ml cena za 750 ml 00 75, 85,50* Stowford Press Cider bal.: 1× 330 ml cena za 330 ml 50 29, 35,40* Mnoho variant Tradiční a nejrozšířenější varianta osvěžujícího nápoje se vyrábí z jablek. Existuje však také hruškový cider zvaný perry. Podle vzhledu se cidery dělí na zakalené nebo čiré a k dostání jsou v perlivé a neperlivé variantě. Výrobci je rozdělují také na sladké, suché a polosuché. Obsah alkoholu se obvykle pohybuje od 1 % do 8,2 %. Chutí se cider vzdáleně podobá vinnému střiku. Intenzivní ovocná chuť a vůně cideru potěší zejména v letních dnech – jablečný nápoj podávaný ve vysokých sklenicích s dostatečným množstvím ledu poslouží jako dokonalé osvěžení. *cena s DPH cE1211_01-20.indd 11 pivo 11 25.4.12 14:57