Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro leták - pivo a uzeniny

Platnost od 4.5 .2016 do 31.5 .2016


Makro leták - pivo a uzeniny - strana 13
















































     

Makro leták - pivo a uzeniny - strana 13

Cvikov Liberecký kraj T Z MÍSTNÍ PRODUKCE Liberec Cvikov DOSTUPNÉ POUZE VE VELKOOBCHODNÍM STŘEDISKU LIBEREC Počátky vaření piva ve Cvikově sahají do roku 1560, dlouhá tradice se přerušila v roce 1968, kdy byl pivovar uzavřen. Zdevastovaný areál koupil v roce 2013 novoborský podnikatel Jiří Jakoubek a na podzim 2014 uvařil sládek Miloš Hrabák první várku spodně kvašeného světlého ležáku Klíč. Pivovar vyrábí živé nepasterizované pivo plzeňského typu z českého sladu, Žateckého chmele, pivovarských kvasnic a místní vody z úpatí Lužických hor. Prémiový světlý ležák Klíč a světlý ležák Hvozd, světlé výčepní pivo Luž a lehké světlé výčepní pivo Sklář jsou piva nepasterizovaná a kromě Hvozdu i nefiltrovaná. Stáčejí se do nerezových 20l, 30l a 50l KEG sudů. Výběr z nabídky Cvikovského pivovaru můžete zakoupit v MAKRO Liberec. Cvikov Klíč 12 • • • • světlý ležák bal.: 1× 1,5 l cena za 1,5 l další akční ceny také na: a: ostatní piva Cvikov 42,90/51,91* *cena s DPH Pivovar Cvikov Cvikov Í EJLEPŠ ON CHMEL JE NAŠE ZLATO VÝSKYT TUZEMSKÝ KLENOT Po celém é světě ě ě se pěstuje ě více než 200 odrůd chmelu. Nejvíce se mu daří v oblastech mezi 35. a 55. rovnoběžkou, pro něž jsou typické dlouhé letní dny. N j á ější a hl Nejznámější hlavníí odrůdou d ůd jje Ž Žatecký ký poloraný l ý červeňák, který je díky svým výjimečným vlastnostem žádaný pivovary po celém světě. Kromě charakteristického jemného aroma vyniká vyváženým poměrem kyselin a silic. Pěstování chmelu má v Č Česku tisíciletou tradici a naše republika dodnes patří mezi nejvýznamnější světové producenty. První známkování a hodnocení této plodiny bylo zavedeno již v 16. století. OCHRANNÁ ZNÁMKA Od roku k 2007 nese Ž Žatecký t ký chmel známku chráněného zeměpisného původu. Mohou tak být označeny výhradně určené klony Žateckého poloraného červeňáku. OSVĚDČENÉ ODRŮDY K významným ý ý odrůdám d ůdá pěstovaným v Česku patří také Saaz Late, Sládek, Kazbek, Bohemie, Rubín, Premiant a Bor. ZA TEPLA I ZA STUDENA Během tradiční výroby se přidává chmel do sladiny, s níž se povaří, a dá tak vzniknout mladině, která se následně nechá prokvasit. V posledních letech se začíná prosazovat i tzv. studené chmelení, kdy se šišky přidávají až v průběhu kvašení, do uvařeného piva, nebo dokonce až při čepování. HOŘKÉ TÓNY Př d hůd piva Předchůdce i se připravoval ři l pouze ze sladu a hořkých semen, v dnešní době je chmel nezbytnou ingrediencí. Zajišťuje žádoucí hořkost, jejíž intenzitu určuje množství použitého chmele a také konkrétní druh. *cena s DPH TRADIČNÍ PLODINA 13 cP1611_12-21.indd 13 4/21/16 11:33 AM