Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro leták - čerstvé potraviny

Platnost od 4.5 .2016 do 17.5 .2016


Makro leták - čerstvé potraviny - strana 14
















































     

Makro leták - čerstvé potraviny - strana 14

Zeleninový vývar s vaječnou sedlinou Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 600 g 600 g 600 g 450 g 600 g 75 g 1 g 1 g 1 g 36 g 75 g 9,54 Kč 13,14 Kč 22,74 Kč 13,46 Kč 11,34 Kč 7,80 Kč 0,37 Kč 0,30 Kč 1,14 Kč 0,16 Kč 5,88 Kč 280 g 150 g 10 g 10 g 0,5 g 50 g 12,88 Kč 8,83 Kč 1,04 Kč 0,04 Kč 0,55 Kč 5,99 Kč 180 g 200 g 200 g 200 g 10,33 Kč 5,98 Kč 14,36 Kč 3,18 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2h *cena s DPH • Příprava vývaru (cca 75 minut): Očištěnou, omytou zeleninu nakrájíme na hrubší kusy a orestujeme ji na másle a tuku lehce do barvy. Orestovanou zeleninu Cena za jednu porci** : 14,90 Kč zalijeme studenou vodou. Přidáme celé koření a vaříme pozvolna asi 1 hodinu. Pěnu, která se vytváří na povrchu, odstraňujeme pomocí naběračky. • Vývar (cca 40 minut): Poté vývar vypneme a necháme usadit možné kaly na dno a částečně necháme zchladnout. Následně jej přecedíme přes jemný cedník pomocí naběračky nebo tak, aby se obsah co nejméně pohyboval a vývar se nezakalil. Vývar následně vychladíme a sebereme přebytečný tuk. Vývar je tímto připraven k použití. • Příprava vaječné sedliny (cca 45 minut): Vejce pečlivě rozmícháme se smetanou a přecedíme, přidáme omytou a najemno nasekanou listovou petržel, muškátový květ, sůl a směs nalijeme do předem máslem vymaštěné ploché nádoby do výšky 1 cm. Nádobu přikryjeme alobalem nebo potravinovou fólií. Vaříme ji pak v páře na 80 °C do zatuhnutí asi 40 minut. Nemáme-li parní troubu, tak nádobu se sedlinou přikryjeme fólií, vložíme ji do nádoby s vodou a pečeme na 80 °C 40 minut do zatuhnutí. Když je sedlina zatuhlá (bude stále měkká jako želatina), tak ji odklopíme a necháme vychladnout. Nožem ji pak nakrájíme na menší části, které jsme schopni podebrat a přendat na prkénko k nakrájení. Krájíme ji na 1 × 1 cm a uchováváme ji v chladničce, vždy přikrytou, aby neosychala. • Příprava zeleniny a servírování (cca 8 minut): Očištěnou omytou zeleninu nakrájíme na menší kusy a jednu po druhé ji povaříme ve vývaru na skus od nejtvrdší po měkčí. Připravenou zeleninu přendáme do nahřátého talíře spolu s vývarem a navrch polévku doplníme nakrájenou vaječnou sedlinou. 12,9014,84* Mrkev karotka nová bal.: síť 10 kg cena za 1 kg 2,302,65* Vejce „M“ bal.: 60 ks cena za 1 ks 19,9022,89* Celer řapíkatý bal.: fólie 500 g cena za 500 g 14 cF1611_01-16.indd 14 20.04.16 13:56 archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i Vývar: Mrkev karotka praná Celer bulva Petržel kořenová Pórek Horeca Select Cibule žlutá Máslo 82 % Horeca Select Pepř černý celý Horeca Select Nové koření celé Horeca Select Bobkový list Sůl kamenná Ztužený tuk Sedlina: Vejce Smetana 30 % Máslo 82 % Sůl kamenná Muškátový květ mletý Petržel listová čerstvá Vložka do polévky: Květák Pórek Celer řapíkatý Mrkev karotka praná středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky