Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro leták - čerstvé potraviny

Platnost od 4.5 .2016 do 17.5 .2016


Makro leták - čerstvé potraviny - strana 15
















































     

Makro leták - čerstvé potraviny - strana 15

Pečený králík na hořčici se smrži a krupicovobramborovým knedlíkem Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Maso a šťáva: Králík chlazený (s játry a ledvinkami) Sůl kamenná Hořčice hrubozrnná Slanina bez kůže Cibule bílá Horeca Select Tymián čerstvý Máslo 82 % Víno bílé, suché Smetana 30 % Zelenina: Máslo 82 % Vývar zeleninový, vlastní výroba Smrž čerstvý Fava fazolky čerstvé Sůl mořská Mrkev mladá s natí Řeřicha Cukr třtinový, světlý Knedlík: Krupička dehydrovaná Mléko 1,5 % Žloutky Vejce Horeca Select Brambory, varný typ B Sůl kamenná Máslo 82 % 3000 g 20 g 50 g 150 g 150 g 5 g 100 g 100 g 50 g 509,70 Kč 0,09 Kč 1,28 Kč 10,05 Kč 5,99 Kč 1,70 Kč 10,40 Kč 13,32 Kč 2,95 Kč 100 g 80 g 30 g 400 g 3 g 200 g 10 g 5 g 10,40 Kč 1,83 Kč 45,99 Kč 55,92 Kč 0,04 Kč 6,36 Kč 1,99 Kč 0,24 Kč Obtížnost: Pracovní postup: 2h • Příprava králíka (cca 30 minut): Králíka odblaníme a rozporcujeme na přední nohy, hřbet a zadní nohy. Jednotlivé části vykostíme. Vykostěný hřbet vytvoří plát, který podélně překrojíme. Každá část má hřbítek s masem ze žeber. • Příprava fáše (cca 30 minut): Maso z předních nohou semeleme v mlýnku 2× po sobě, abychom dosáhli jemnosti mletého masa. Mleté maso dáme do misky, osolíme, přidáme smetanu, tymián, bílé víno a promícháme. Ochucenou fáš vložíme pomocí lžíce do cukrářského sáčku a rovnoměrně naneseme k vykostěnému hřbetu. Hřbet uzavřeme tak, že maso z břišní části překryjeme přes fáš a celou roličku zabalíme do alobalu a utáhneme. Pečeme v konvektomatu na 160 °C asi 10 minut. Máme-li k dispozici jehlu s teploměrem, vpíchneme ji do středu masa a pomalu pečeme do 58 °C (jádro masa). Po upečení jej necháme mírně zchladnout. Zchladlé maso zbavíme alobalu a těsně 200 g 3,56 Kč před servírováním krájíme na kolečka. Každé samostatně po obvodu opečeme na pánvi s máslem. 200 g 1,72 Kč • Příprava masa a šťávy (cca 60 minut): Zadní nohy králíka vykostíme a protkneme pravidelný50 g 9,26 Kč mi špalíčky slaniny. Maso potřeme hořčicí, osolíme a zavineme. Provázkem maso zdrezírujeme, vložíme na pekáč s orestovanou cibulí se slaninou a pečeme na 165 °C asi 40 minut. Během 50 g 2,30 Kč pečení maso podléváme teplou vodou a obracíme. Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej. Výpek 600 g 8,34 Kč vyrestujeme na tuk, přidáme demi-glace, zbylé bílé víno a dochutíme solí. Přecedíme a nakonec 7 g 0,03 Kč postupně vmícháme kostičky vychladlého másla. Tím šťávu zahustíme a zároveň zjemníme. Maso 30 g 3,12 Kč zbavíme provázku a vložíme jej zpět do šťávy. Před servírováním maso nakrájíme na špalíčky. Vzhledem k tomu, že králíka koupíme i s játry a ledvinkami, použijeme je v našem receptu. Obě Cena za jednu porci** : vnitřnosti těsně před servírováním zprudka opečeme na pánvi s máslem a solí. • Příprava knedlíku (25 minut): Den předem uvařené a oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Mléko přivedeme k varu, zasypeme krupičkou, spaříme ji a ponecháme zchladnout. Poté přidáme vejce, žloutky, sůl a směs opatrně promícháme, nemačkáme. Navážíme pravidelné díly těsta, ze kterých vytvarujeme válečky asi 10 cm dlouhé. Pro lepší tvarování je zabalíme do potravinové fólie (určené pro vaření) a vaříme je táhnutím na 80 °C asi 10–12 minut. Po uvaření fólii odstraníme, válečky nakrájíme na 3 cm dlouhé dílky a potřeme rozpuštěným máslem. Při servírovaní je už jen napaříme. • Příprava smržů a zeleniny (cca 15 minut): Čerstvé smrže povaříme v zeleninovém vývaru a nakrájíme je na kolečka. Vývar ze smržů použijeme do šťávy. Čerstvé fava fazolky vyloupneme z lusku a každé zrno zbavíme slupky. Takto připravené fazolky krátce spaříme v zeleninovém vývaru na skus. Mladou mrkvičku spaříme, oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky. Nakrájené smrže orestujeme na másle se solí společně s fazolkami a mrkvičkou. Zeleninu mírně ochutíme cukrem. • Servírování: Na nahřátý talíř nejdříve nalijeme lžící šťávu středem talíře. K levé straně talíře poskládáme zeleninu s dílky knedlíku, na pravou stranu talíře položíme řez opečeného hřbítku s fáší a řez pečeného králíka. Pokrm doplníme do růžova opečenou králičí ledvinkou, jatýrky a snítky řeřichy. 70,66 Kč 169,90195,39* Králík chlazený původ: Česká republika vakuově baleno cena za 1 kg 29,9034,39* Fazolové lusky tenké kulaté bal.: sáček 150 g cena za 150 g 8,209,43* Jemná dehydrovaná krupička bal.: 6× 500 g cena za 500 g *cena s DPH archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním bchodním středisku MAKRO aktuální kt ál í cenu jednotlivých j d tli ý h surovin. i středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním b h d Název položky 15 cF1611_01-16.indd 15 20.04.16 13:57