Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - steaky

Platnost od 18.5 .2016 do 14.6 .2016


Epikure - steaky - strana 8
















































     

Epikure - steaky - strana 8

Ma so Ve velkoobchodních střediscích í hM MAKRO AK AKRO KRO RO najdete výrobky menších lokálních výrobců. Více na www.makro.cz/o-produktech/ lokalni-dodavatel. SPRÁVNÉ GRILOVÁNÍ Stejně jako steakové maso je potřeba klobásy vyjmout z chladničky zhruba hodinu před grilováním. Při prudkém žáru hrozí, že klobásy prasknou a vystříkne z nich tuk. Předejít tomu lze pozvolnější tepelnou úpravou  – propichování či nařezávaní střívka není vhodné, protože vypečený tuk posléze stéká do rozžhaveného uhlí a výsledkem je zápach a zdraví škodlivý dým. Mřížku grilu lze potřít olejem – klobásy se díky tomu nebudou přichytávat k roštu. JAK SE VYRÁBĚJÍ? Pro výrobu klobás lze využít téměř jakýkoliv druh čerstvého masa. Nejčastěji je to vepřové, hovězí a  telecí, někdy také zvěřina. Maso se nožem nahrubo naseká nebo najemno umele v  mlýnku, osolí a  ochutí, někdy se zpracovává společně se špekem. Následně se mohou přidat ořechy, sýr, ovoce, zelenina, houby, cibule, česnek, bylinky a  nejrůznější dochucovadla včetně lihovin. Hotová směs se naplní do střívka, v požadované délce se podváže a  klobása putuje do udírny, do hrnce, na pánev nebo přímo na gril. 8 cE1612_01-24.indb 8 WWW.EPIKURE.CZ 5/4/16 2:38 PM