Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure - steaky

Platnost od 18.5 .2016 do 14.6 .2016


Epikure - steaky - strana 9
















































     

Epikure - steaky - strana 9

ITALSKÁ HVĚZDA Salsiccia patří k italským gastronomickým pokladům a je považována za předchůdkyni dnešních uzenin. Tradiční kořeněná klobása se suší na vzduchu a její základ tvoří vepřové maso doplněné přibližně 20 % vepřového tuku. Přesný původ věhlasného produktu není známý a „otcovství“ si nárokuje hned několik italských regionů. Jisté však je, že výroba salsicci má více než dvoutisíciletou historii  – zmínky o  vepřovém mase ve střívku ochuceném kořením a solí pocházejí už z 1. století našeho letopočtu. V současné době se salsiccia vyrábí z vepřového i hovězího masa, které doplňují kousky slaniny z bůčku a hrudí. Každá část Itálie má vlastní originální druh, který se jeden od druhého více či méně liší způsobem výroby, velikostí a  použitými dochucovadly. Nejčastěji se směs ochucuje solí a kvalitním pepřem, v některých oblastech se navíc přidávají feferonky, zázvor, skořice nebo česnek. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Salsiccia Klobása z přeštíka • původ: Itálie • vakuově baleno • bal.: cca 1,5 kg • cena za 1 kg • čerstvá klobása • původ: Česká republika • vakuově baleno • bal.: cca 500 g • cena za 1 kg 185,00 212, 75* 299,00 343, 85* Náš tip ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Bio hovězí klobása Angus/Charolais • čerstvá klobása • původ: Česká republika • baleno v ochranné atmosféře • bal.: cca 600 g • cena za 1 kg Burger klobása • čerstvá klobása • původ: Česká republika • vakuově baleno • bal.: cca 500 g • cena za 1 kg 129,90 149, 39* 209,00 240, 35* KULINÁŘSKÉ VYUŽITÍ Salsicciu lze konzumovat samostatně opečenou na grilu či na pánvi, dobře ji doplní pečivo, zeleninový salát nebo grilovaná zelenina. Hodí se také k přípravě celé řady pokrmů – přidává se do těstovin, rizota, zapékaných bramborových pokrmů, plněných taštiček, běžně se podává s  polentou. Oblíbeným pokrmem původem z  italského venkova je „eintopf“ se salsicciou, bílými fazolemi, cibulí, česnekem, vínem a rajčatovou passatou. Zpracovat ji lze se střívkem, nebo je možné vymačkat jen masovou směs a tu opéct, například ve formě kuliček. ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Gyros os klobá klobása bá á sa Jičínská tenká klobása • čerstvá klobása • původ: Česká republika • vakuově baleno • bal.: cca 500 g • cena za 1 kg • čerstvá klobása • původ: Česká republika • baleno v ochranné atmosféře • bal.: cca 600 g • cena za 1 kg 129,90 149, 129,90 149, 39* 39* ZBOŽÍ NA OBJEDNÁVKU Selská á kl klobása bá Vepřová á kl klobása bá • čerstvá klobása • původ: Česká republika • baleno v ochranné atmosféře • bal.: cca 600 kg • cena za 1 kg • původ: Česká republika • vakuově baleno • bal.: cca 500 g • cena za 1 kg 129,90 149, 39* 129,90 149, archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH 39* Kompletní nabídka na www.makro.cz/sortiment v kategorii Klobásy fa c e bo o k . c o m / m a k ro . c z cE1612_06-09.indd 9 tw i tte r. c o m / m a k ro cr 9 5/3/16 1:08 PM