Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro leták - Gastronomie

Platnost od 18.5 .2016 do 14.6 .2016


Makro leták - Gastronomie - strana 38
















































     

Makro leták - Gastronomie - strana 38

GRILOVANÁ PERLIČKA S REBARBOROVÝM CHUTNEY A BRAMBORAMI 40 min Maso: Perlička Supreme Horeca Select Tymián čerstvý Olej olivový extra panenský Sůl Maldon Rebarborové chutney: Rebarbora červená RIOBA Cukr třtinový Zázvor čerstvý Cibule červená Víno červené suché Česnek český čerstvý Ocet vinný červený Chilli papričky čerstvé Brusinky mražené Škrob bramborový Sůl kamenná Brambory: Horeca Select Brambory, varný typ A Sůl kamenná Horeca Select Pepř černý mletý 1800 g 15 g 100 g 10 g 599,99 Kč 6,89 Kč 19,18 Kč 3,33 Kč 1000 g 200 g 30 g 50 g 100 g 30 g 30 g 6g 50 g 15 g 6g 45,90 Kč 9,54 Kč 1,38 Kč 1,00 Kč 13,32 Kč 3,30 Kč 0,66 Kč 0,96 Kč 4,00 Kč 0,83 Kč 0,03 Kč 1000 g 15 g 1g 13,90 Kč 0,07 Kč 0,40 Kč 50 g 9,59 Kč Olej olivový extra panenský Cena za jednu porci**: st. 18. 5. – 31. 5. 2016 Perlička Supreme MRAŽENÉ původ: Francie bal.: 345 g cena za 1 ks 73,42 Kč Suroviny na 10 porcí: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) Název položky PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA BRAMBOR (CCA 40 MINUT): Omyté brambory nakrájíme na výseče, opepříme, přidáme olivový olej a promícháme. Takto připravené brambory včetně slupky dáme do pekáče tak, aby tvořily jednu vrstvu, a pečeme na 180 °C asi 30 minut doměkka. Osolíme a ogrilujeme je těsně před podáváním. PŘÍPRAVA CHUTNEY (CCA 20 MINUT): Oloupeme cibuli, zázvor a česnek. Červenou cibuli nakrájíme na výseče, česnek na hrubší plátky, zázvor na jemné nudličky. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na špalíky asi 3 cm dlouhé. Do kastrůlku dáme trochu olivového oleje a krátce na něm orestujeme červenou cibuli, pak přidáme rebarboru, osolíme, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Při karamelizování rebarbora pustí šťávu. Pak přidáme brusinky, vinný ocet a na plátky nakrájené chilli. Chutney ochutnáme a dle potřeby dochutíme cukrem. Chutney musí být sladkokyselé a pikantní. PŘÍPRAVA PERLIČKY (CCA 15 MINUT): Připravený rozpálený gril otřeme utěrkou lehce navlhčenou olejem. Ta gril nejen očistí, ale i vytvoří nepřilnavou plochu. Očištěnou perličku těsně před grilováním osolíme a následně ogrilujeme z obou stran (kůží dolů jako první) tak, aby na středu zůstala šťavnatá a na povrchu se rýsovaly otisky grilu. Pak ji přendáme do jiné nádoby, pokapeme olivovým olejem, příp. ještě dochutíme solí Maldona. Necháme cca 5 minut odležet na teplém místě nebo v holdomatu vyhřátém na 60 °C. archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:  SERVÍROVÁNÍ: Na nahřátý talíř dáme upečené a na otisk grilu ogrilované brambory, k nim přiložíme grilované prsíčko, které lehce naleštíme štětcem namočeným v olivovém oleji. Pokrm doplníme chutney z rebarbory. 115,00 132,25* TIPY KUCHAŘE: st. 18. 5. – 31. 5. 2016 Zázvor bal.: karton cca 3 kg cena za 1 kg 39,90 45,89* st. 18. 5. – 31. 5. 2016 Rebarbora bal.: flowpack cca 1 kg cena za 1 kg 45,90 52,79* 38 1. Na celém světě platí – úprava „supreme“ znamená, že u jakékoliv drůbeže je prsíčko vždy s kůží a kostí křídla. 2. Do rebarborového chutney můžeme přidat jablka nebo višně. Chceme-li mít chutney méně výrazné, ochutíme jej pouze šalotkou, bílým vínem a cukrem. 3. Gril vždy udržujeme v čistotě, na důkladné očištění používáme speciální ocelový kartáč. Otevřeno každý den, se zlatou kartou až 111 hodin týdně cG1612_17-33_35-43_48.indd 38 K 3 10.5.16 9:57