Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Makro leták - Gastronomie

Platnost od 18.5 .2016 do 14.6 .2016


Makro leták - Gastronomie - strana 39
















































     

Makro leták - Gastronomie - strana 39

UZENÝ ÚHOŘ S ŘEDKVIČKOVÝM SALÁTEM A MANDLOVÝM PYRÉ Obtížnost:   Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 500 g 449,50 Kč Suroviny na 10 porcí: Název položky archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. 60 min Uzený úhoř s kůží Mandlové pyré: Mandle neloupané Voda (na spařování mandlí) Mléko 1,5 % Sůl kamenná Máslo 82 % Ředvičkový salát: Ředkvičky Ocet vinný bílý Aro Cukr krupice Olej olivový extra panenský Sůl kamenná Dekorace: Chléb tramezzino Ředkvičky Ocet vinný bílý Jablko zelené Sůl kamenná Aro Cukr krupice Olej olivový extra panenský Doplňky: Jedlé květy Výhonky vojtěšky Shisso bylinky 500 g 219,90 Kč 300 g 10 g 50 g 2,58 Kč 0,04 Kč 4,18 Kč 500 g 30 g 30 g 40 g 0,5 g 19,75 Kč 0,84 Kč 0,57 Kč 7,67 Kč 0,01 Kč 100 g 100 g 20 g 150 g 0,2 g 20 g 30 g 1,44 Kč 3,95 Kč 0,56 Kč 2,09 Kč 0,01 Kč 0,38 Kč 5,75 Kč 5g 5g 2g 12,49 Kč 1,62 Kč 0,86 Kč 30 g 13,19 Kč PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA PYRÉ (CCA 60 MINUT): Nejdříve spaříme a oloupeme mandle. Do kastrůlku s vroucí vodou vložíme mandle a krátce povaříme. Následně je vyjmeme podběrákem a vložíme do nádoby se studenou vodou. Z každé mandle ručně sloupneme slupku. Oloupané madle zalijeme mlékem a vaříme doměkka. Měkké madle vymixujeme tyčovým mixérem do hladké konzistence. Pyré ochutíme solí, zjemníme máslem a poté propasírujeme přes jemný cedník. PŘÍPRAVA ŘEDKVIČEK (CCA 20 MINUT): Mandle Cena za jednu porci**: 74,74 Kč Očištěné ředkvičky rozdělíme na 3 části. Třetinu rozkrájíme na čtvrtiny, druhou třetinu nakrájíme na pravidelná kolečka a třetí třetinu nakrájíme na malé kostičky o velikosti 5 mm. Všechny ředkvičky ochutíme solí, cukrem, vinným octem a necháme chvíli marinovat – asi 10 minut. PŘÍPRAVA ÚHOŘE (CCA 10 MINUT): Uzeného úhoře opatrně rozkrojíme podél páteře a odstraníme z něj kůži. Následně vyjmeme páteř a maso krájíme na pravidelné tvary o váze 30 g. PŘÍPRAVA DEKORACE (CCA 20 MINUT): Chleba tramezzino, omytá zelená jablka i ředkvičky nakrájíme na pravidelné kostičky o velikosti 5 mm. Tramezzino následně opečeme v troubě dozlatova. Kostičky jablek a ředkviček ochutíme olivovým olejem, vinným octem, solí a cukrem. Po krátkém marinování je necháme v cedníku okapat a poté je servírujeme. SERVÍROVÁNÍ: st. 18. 5. – 31. 5. 2016 Mandle jádra blanšírovaná bal.: sáček 500 g, cena za 500 g 179,90 206,89* st. Středem talíře vodorovně vytvarujeme slzu z mandlového pyré, ke které přiložíme nakrájeného uzeného úhoře a kolečka ochucených ředkviček. Nad ní, taktéž vodorovně, střídavě vyskládáme do 2 linek opečené kostičky chleba tramezzino, kostičky zeleného jablka a ředkviček. Pokrm doplníme na čtvrtky nakrájenými marinovanými ředkvičkami, jedlými květy, výhonky vojtěšky a shisso bylinkami. Jednotlivé komponenty ještě pokapeme kvalitním olivovým olejem. 18. 5. – 31. 5. 2016 Uzený úhoř vakuově baleno bal.: 400–600 g cena za 1 kg TIPY KUCHAŘE: Čerstvě oloupané mandle se lépe uvaří a pyré je pak pěkně hladké. 899,00 1 033,85* st. 18. 5. – 31. 5. 2016 Ředkvičky červené bal.: svazek 1 ks cena za 1 svazek Kód zboží: 197798 39 8,90 10,24* *cena s DPH cG1612_17-33_35-43_48.indd 39 4.5.16 18:02