Aktuálníletáky.cz   

Tesco leták - aktuální akční leták Tesko : Katalog víno

Platnost od 9.5. do 22.5.


Katalog víno - strana 4


Katalog víno - strana 4

České a mostecké vinařství České a mostecké České vinařství a mostecké České vinařství vzniklo v 10. století v době sv. Václava a šířilo se spolu s křesťanstvím. V Mostě pochází první záznam o pěstování vinné révy z roku 1207. V 15. století byl v Mostě ustaven vinařský cech, který měl 500 (!) členů. V Mostě mělo devadesát procent majitelů nemovitostí též vinici na svazích Českého středohoří. Dodnes jsou zachovány krásné terasy, které jsou opět osázené révou vinnou. Vinařská oblast Čechy má dvě podoblasti – mělnickou a litoměřickou. Půdy zde vznikly na čediči, znělci, vápenci a opuce. Pěstují se zde odrůdy vhodné pro severní vinařskou oblast: Müller Thurgau, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé, Chardonnay, Tramín, Muškát moravský a Sylvánské zelené pro bílá vína a Svatovavřinecké, Zweigeltrebe, Modrý Portugal a Rulandské modré pro červená vína. Vína z litoměřické podoblasti jsou odrůdově čistá, aromatická, plné chuti s příjemnou kyselinkou. Červená vína mají krásné barvy, jsou voňavá a jejich chuť je tříslovitá, vyrovnaná, bez většího obsahu kyselin. vinařství -32% -30% -30% 69,90 69,90 104,90 Rulandské šedé České vinařství Chrámce Müller Thurgau České vinařství Chrámce Rulandské šedé Archivní sklep suché, vinařská oblast Čechy, podoblast litoměřická, hodí se k jemnému kuřecímu masu se zeleninovou oblohou a rýží, podávejte při teplotě 12–13 °C (1 l = 93,20) 103,90/ suché, vinařská oblast Čechy, podoblast litoměřická, hodí se k lehkým méně kořeněným jídlům, tvrdým sýrům, opečeným bramborům s fazolovými lusky, podávejte při teplotě 12–13 °C kabinetní víno, 0,75 l 0,75 l (1 l = 93,20) suché, Česká republika, vinařská oblast Morava, podoblast velkopavlovická, hodí se k pikantnější drůbeži nebo uzeným rybám, podávejte při teplotě 10–12 °C 0,75 l (1 l = 139,87) 149,90/ 99,90/ Vinné sklepy Roztoky Výroba vína probíhá v moravských Bořeticích, kde stojí sklepy i samotná výrobna. Základem úspěchu vín Ludwig Culinary je vysoká kvalita révy, jejíž hrozny dozrávají do přívlastkové kategorie výběr z hroznů, a to především v oblastech Moravské Nové Vsi, mikulovské a velkopavlovické. Na sběr kvalitní suroviny navazuje šetrné zpracování nejmodernějšími metodami. Výsledkem je víno, které bude bezpochyby patřit mezi nejvyhledávanější produkty. Moderní charakter vína řady Ludwig Culinary podtrhuje také mimořádný design lahve, oceněný v soutěži Obal roku 2010 i 2011. 4 -30% -30% 118,90 118,90 Neuburské Ludwig Culinary selection Tramín červený Ludwig Culinary selection polosladké, oblast Morava, podoblast mikulovská, hodí se podávat samostatně místo dezertu, podávejte při teplotě 10–12 °C polosladké, oblast Morava , podoblast velkopavlovická, hodí se k sladkým pokrmům, výrazným sýrům a dezertům, podávejte při teplotě 10–12 °C výběr z hroznů, 0,75 l výběr z hroznů, 0,75 l 169,90/ 169,90/ (1 l = 158,53) (1 l = 158,53) Dodavatelé: ČESKÉ VINAŘSTVÍ CHRÁMCE S.R.O.; VINNÉ SKLEPY ROZTOKY SRO; 11W_CR_reg_04-05.indd 4 ČR – Regular 20.4.2012 10:04:33