Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure Šunky

Platnost od 1.6 .2016 do 28.6 .2016


Epikure Šunky - strana 7
















































     

Epikure Šunky - strana 7

Jedním z vodítek pro stanovení jakostních standardů dušených šunek v české legislativě se staly francouzské normy platné pro výrobu dušených šunek. český název Šunka standardní Šunka výběrová Šunka nejvyšší jakosti D ušené šunk y ze svět a DUŠENÉ ŠUNKY T y definují, že šunka musí být vyrobena výhradně z vepřové kýty zbavené kůže, tuku a nervů, která je naložena a poté uvařena. Je-li šunka zauzená, aromatizovaná nebo dobarvená na povrchu, musí to být deklarováno na etiketě. Pokud je šunka dodatečně opatřena kůží a  podkožním tukem z  jiné kýty, musí být tato kůže a  tuk uvedeny ve složení. francouzský název charakteristika smyslové požadavky Jambon cuit standard vyrobeno z vepřové kýty, povoleno použití želatiny G/F, tekutého kouře, polyfosfátů, konzervantů, zvýrazňovače chuti, přidání živočišné bílkoviny, obsah vody: max. 78 %, obsah rozpustných cukrů: max. 3,5 % barva růžová, homogenní struktura Jambon cuit choix vyrobeno z vepřové kýty, přičemž musí být použit alespoň jeden ořech, povoleno je užití želatiny G, tekutého kouře, konzervantů, polyfosfátů – max. 0,2 %, zvýrazňovače chuti, obsah bílkovin po odečtení kolagenních částic: min. 15 %, obsah rozpustných cukrů: max. 2,5 % barva růžová, homogenní struktura, textura hebká při zachování struktury masa, chuť mírně slaná, nesmí být navinulá, natrpklá ani zastřená přiliš kořeněnou chutí láku Jambon cuit supérieur vyrobeno z vepřové kýty – ořechu, jsou-li použity i jiné šály, musí každá šunka obsahovat minimálně 3 ořechy, povoleno je užití želatiny G, tekutého kouře, konzervantů, zvýrazňovače chuti, obsah přídatných látek: max. 0,5 % hm., je-li lák injektován – nesmí překročit 4 % hm., obsah bílkovin po odečtení kolagenních částic: min. 18 %, obsah rozpustných cukrů: max. 1 % barva růžová, homogenní struktura, textura hebká při zachování struktury masa, chuť mírně slaná, nesmí být navinulá, natrpklá ani zastřená přiliš kořeněnou chutí láku Ve skutečnosti však na francouzském trhu šunky standardní a výběrové téměř nenajdete a většina produkce renomovaných firem je v kvalitě cuit supérieur. • bal.: 120 g • cena za 120 g plátky 00 93, Superieur Jambon de tous les jours • bal.: 150 g • cena za 150 g plátky Roláda z krůtích prsou, Roláda z drůbežích prsou 74,90 86, • bal.: 150 g • cena za 150 g 95* 106, 14* Farmářská šunka, Šunka jemně křupavá • bal.: 150 g plátky • cena za 150 g 43,40 49, 91* 49,90 57, Jambon Sans Couenne (šunka bez kůže), Jambon Avec Couenne (šunka s kůží) archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH Prosciutto cotto Italiano • bal.: 160 g • cena za 160 g od 39* 73,00 83, 95* Venkovská šunka • bal.: cca 1,5 kg • cena za 1 kg 194,00 223, 10* 7 cE1613_01-16.indd 7 5/18/16 12:30 PM