Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Epikure Šunky

Platnost od 1.6 .2016 do 28.6 .2016


Epikure Šunky - strana 9
















































     

Epikure Šunky - strana 9

Sušené šunk y DALŠÍ ITALSKÉ SUŠENÉ SPECIALITY SAN DANIELE Šunka San Daniele se vyrábí v kraji Friuli a poznáme ji dle typického výžehu kýty se zkratkou SD. Sandanielští vepři se chovají venku, a proto je jejich maso méně tučné, navíc obohacené příchutí žaludů, kterými se živí. Vyrábí se v  mnohem menším množství než Parmská šunka, a  je tudíž mnohem dražší. BRESAOLA Prosciutto di San Daniele D. O. P. • sušeno min. 12 měsíců • bal.: 70 g • cena za 70 g plátky 82,00 94, 30* Masný výrobek typický pro údolí Valtellina v severní části Lombardie. Pouze Bresaola vyráběná v provincii Sondrio se může pyšnit označením I. G. P. K výrobě Bresaoly se používá hovězí maso ze zvířat ve věku mezi 2–4 lety. Výborných výsledků bylo dosaženo z masa dobytka pocházejícího z pastvin Jižní Ameriky – jeho velmi pevné maso se k výrobě Bresaoly obzvláště hodí. Bresaola se vyrábí z celého svalu pocházejícího z kýty. OGRAFI GE C • Maso očištěné od  tučných a  šlachovitých částí se nasucho solí, přidá se cukr, mletý pepř a eventuálně další druhy koření – toto trvá v závislosti na hmotnosti kusu 10–15 dní. Potom se plní do přírodního nebo umělého střeva a  výrobek je uložen ve  větraném a  klimatizovaném prostředí při teplotě 12 až 15 °C, kde zraje a suší se po dobu 4–8 týdnů. • Každá z těchto částí se liší kvalitou a použitím. A DICAZION IN E TE PRO TTA Nejčastěji se používá: 1) květová špička – la punta d’anca 2) vrchní šál – il magatello 3) spodní šál – la sottofesa. Bresaola Valtellina I. G. P. • solené sušené hovězí maso • bal.: 70 g plátky • cena za 70 g 72,00 82, 80* SPECK DELL’ALTO ADIGE TE PRO TTA DICAZION IN OGRAFI GE C • E A • Speck Alto Adige I. G. P. • bal.: 400 g • cena za 400 g 149,90 172, 39* Coppa di Magra Prosciutto crudo „Corallo Pelatello“ • sušená krkovice • sušeno min. 4 měsíce • bal.: cca 0,7 kg • cena za 1 kg • bez kosti a kůže • sušeno min. 8 měsíců • bal.: cca 2,5 kg • cena za 1 kg 279,00 320, 339,00 389, 85* archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static cena s DPH je sice typickým výrobkem z regionů Bolzano a Trento, ležících v italské části jižního Tyrolska, ale dobře jej znají obyvatelé celého území Itálie. Spojuje v sobě severskou tradici uzení s typicky pádským zpracováním, tedy zráním s příměsí soli a koření. Speck je vyráběn po celém regionu Bolzano, zvláště pak v údolí Val Venosta. Speck se vyrábí z vepřové kýty, která se nejprve vykostí, rozbourá a zbaví přebytečného tuku a kůže. Takto získané kusy masa se nasolí a aromatizují česnekem, bobkovým listem, pepřem, kuličkami jalovce, muškátovým oříškem a dalším kořením. U výrobků s chráněným geografickým označením I. G. P. je nezbytné, aby uzení probíhalo na železných plátech uložených ve velkých udírnách, kde se topí třískami javoru a  buku. Celý proces trvá asi 3 týdny a  během této doby se barva masa mění od červené až po načernalou a získává jemné aroma. Potom výrobek ještě zraje po dobu min. 22 týdnů. 85* 9 cE1613_01-16.indd 9 5/18/16 5:16 PM