Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie Makro

Platnost od 1.6 .2016 do 14.6 .2016


Gastronomie Makro - strana 14
















































     

Gastronomie Makro - strana 14

ŠPÍZ Z CHOBOTNICE A KALMARŮ S LISTOVÝM SALÁTEM Příprava grilu: Chobotnice čerstvá Kalmaři čerství Zeleninový vývar (vlastní výroba) Horeca Select Bobkový list Horeca Select Pepř černý, celý Sůl kamenná Salát: Horeca Select Salát „Insalata Mista“ čerstvý Olivový olej extra panenský Sůl Fleur de sel Dresink: Jogurt bílý selský 3,8 % Horeca Select Máta čerstvá Limeta (na šťávu) Cena za jednu porci**: Hmotnost Kalkulovaná brutto cena (bez DPH) 850 g 318,75 Kč 850 g 228,65 Kč 1500 g 34,39 Kč 1 g 1,14 Kč 2 g 1,72 Kč 4 g 0,02 Kč 600 g 71,76 Kč 80 g 2 g 15,84 Kč 1,04 Kč 350 g 7 g 11,52 Kč 2,24 Kč 40 g 5,20 Kč 69,23 Kč PRACOVNÍ POSTUP: PŘÍPRAVA CHOBOTNICE (CCA 90 MINUT): Očištěnou chobotnici dáme vařit do předem připraveného zeleninového vývaru spolu se solí a celým kořením. Vaříme pomalu zhruba 90 minut. Uvařenou chobotnici vyjmeme a necháme vychladnout. Vychlazenou ji krájíme na libovolné porce, které poté napíchneme na špízy spolu s kalmary. PŘÍPRAVA KALMARŮ (CCA 30 MINUT): Osušíme je ubrouskem, tělo oddělíme od hlavy s chapadly. Z hlav vykrojíme oči a z chapadel vydloubneme chrupavkovité zuby. Z těla kalmarů prsty jednoduše vytáhneme chrupavkovitou páteřní kost a tělo následně podélně rozpůlíme. Vnitřek těla osušíme utěrkou a nařízneme na povrchu pro dekoraci a snazší konzumaci na drobné kostičky a poté i na porce. Ty napíchneme na špíz spolu s chobotnicí. Chapadla z kalmarů taktéž použijeme. PŘÍPRAVA SALÁTU (CCA 5 MINUT): Míchaný salát opereme, odstředíme z něj vodu a „prohodíme“ se solí a extra panenským olivovým olejem. Ihned jej servírujeme. PŘÍPRAVA DRESINKU (CCA 5 MINUT): Suroviny na 10 porcí: Název položky 1 h 40 min archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si archivskriptu mkhtml.sh mkhtml.sh~ mkimghtml.sh mkimghtml.sh~ mkimg.sh mkimg.sh~ nahledy-detaily2012.xml nahledy-detaily2013.xml nahledy-detaily2013.xml~ nahledy-detaily2014.xml nahledy-detaily2014.xml~ nahledy-detaily2015.xml nahledy-detaily2015.xml~ nahledy-detaily2016.xml nahledy-detaily2016.xml~ noveletaky.csv noveletaky.csv~ obchody.csv obchody.csv~ stareletaky.csv stareletaky.csv~ static Ceny uvedené v kalkulaci jsou ilustrativní. Ověřte si prosím ve svém velkoobchodním středisku MAKRO aktuální cenu jednotlivých surovin. Suroviny na 10 porcí: Obtížnost:   30 min Jogurt postupně promícháme spolu s opranou a na nudličky nakrájenou mátou. Dochutíme limetkovou šťávou. PŘÍPRAVA GRILU (CCA 30 MINUT): Chobo Chobotnice obecná kuchaná k lat.: O Octopus vulgaris vel.: 900–1800 g/ks původ Indonésie, lov původ: ccena za 1 kg Kalmary velké celé 375,00 431,25* 375 lat.: Loligo duvauceli celi vel.: 4–7 ks/kg původ: USA, lovv cena za 1 kg Nejdříve nahřejeme gril na 200 °C. V případě, že máme k dispozici gril, jehož deska je energeticky rozdělena na dvě části, druhou polovinu grilu nahřejeme na 100 °C. Na této části necháme ogrilované špízy odpočinout před servírováním. Na nahřátou grilovací desku nalijeme malé množství olivového oleje a rozetřeme jej po celé ploše desky. OPÉKÁNÍ ŠPÍZŮ (CCA 5 MINUT): Osušené a lehce osolené připravené špízy ogrilujeme zprudka na barvu na grilu či pánvi. Tepelná úprava se řídí podle kalmarů, kteří jsou hotovi po zhruba 1,5minutovém ogrilování. Chobotnice musí být plně prohřáta. SERVÍROVÁNÍ: Na talíř nejprve položíme míchaný salát, ten doplníme dresinkem a čerstvě ogrilovaným špízem z chobotnice a kalmarů. Nakonec, je-li třeba, špíz na povrchu dosolíme. 269,00 309,355* TIPY KUCHAŘE: T Salát Sa alá lát át „Insalata „IIns n al a at ata a Mista“ M st Mi s a“ a složení: salát frisée, escarole, radicchio chioggia, cukrová homole původ: Itálie, bal.: vanička 250 g cena za 250 g 11. Tepelná úprava mořských plodů musí být přesná. Jinak je jejich maso tuhé až nepoživatelné. 2. Salát je nejlepší promíchat až těsně před servírováním na talíř. Zachováte tím nejen čerstvost vzhledu, ale i objem. 3. U chobotnice je důležité ji nejprve uvařit úplně doměkka a až pak ji dále zpracovávat. 29,90 34,39* 14 cF1613_01-16.indd 14 844 999 111 – informační linka společnosti MAKRO 1 18.05.16 12:48