Aktuálníletáky.cz   

Makro leták - tento týden : Gastronomie

Platnost od 15.6 .2016 do 12.7 .2016


Gastronomie - strana 40
















































     

Gastronomie - strana 40

ZE SVĚTA GASTRONOMIE B Kulinářské setkání v Brně R Brněnské koupaliště Riviéra hostilo 7.–8. května první ročník BOSCH Fresh festivalu, jehož partnerem je společnost MAKRO. Vítězem předchozích tří ročníků se stal Martin Kempf z Ristorante KOGO Albatross Golf Resort ve Vysokém Újezdě. Nenechte si ujít: BOSCH Fresh festival 15 000 návštěvníků mělo možnost ochutnat speciality klasické i molekulární kuchyně, odvážnější mohli zkusit hmyzí pokrmy v režii kuchaře Petra Ocknechta. Své umění naživo předvedly přední osobnosti tuzemské gastronomické scény v čele se Zdeňkem Pohlreichem, pozvání přijaly i osobnosti ze zahraničí. Během víkendu probíhala mimo jiné soutěž „Jihomoravská restaurace regionu“. Na základě hlasování návštěvníků a odborné poroty zvítězila brněnská restaurace La Masion du Marché, která se specializuje na moderní mezinárodní kuchyni. S 25.–26. června se bude v Praze na Vítkově konat BOSCH Fresh festival, v jehož rámci proběhne již 7. ročník MAKRO Mistrovství ČR ve filetování lososa. N N n i p s je V C B Soutěže se zúčastní šé uchaři z celé republiky a jejich úkolem bude připravit dva úhledné filety bez kostí a kůže z pětikilové ryby v maximálním časovém limitu 10 minut. Celý průběh bude hodnotit odborná porota, která se zaměří na kvalitu práce, čistotu pracoviště, výtěžnost a vzhled výsledných filetů. Více o akci na festival.fresh.iprima.cz a na www.makro.cz Ideální volbou na burgery je Chuck Roll – řez ze svalu hovězího krku, který je optimálně prorostlý tukem a poskytuje velmi jemné maso s výraznou chutí. Jak na to? Dokonalý burger P Poctivé hamburgery z mletého hovězího patří k nejoblíbenějším specialitám z grilu. Základem při jejich přípravě je kvalitní a dobře zpracované maso, od něhož se odvíjí celkový chuťový zážitek. Doporučuje se kombinovat přední a zadní hovězí a v případě libovějších řezů doplnit maso pomletým hovězím lojem. 40 Hovězí maso na burger by mělo být pomleto spíše hrubě, aby vynikla jeho konzistence a chuť. Kromě soli a pepře do něj nepatří žádné další suroviny. Maso lze rozválet přes kuchyňskou fólii a poté vykrajovat pomocí kulaté formičky, lze jej ale bez problémů tvarovat i rukama. Správně propečený burger by měl být na středu růžový, po stažení z ohně jej nechte chvíli odležet, aby se uvnitř rozležely šťávy. Chuťové doplňky Mletému masu nejčastěji sekundují polotvrdé sýry (např. čedar, gouda nebo ementál), opečená slanina, cibule, čerstvá zelenina a různé druhy omáček na bázi majonézy, zakysané smetany nebo zeleniny. Důležitou roli hraje také použité pečivo – bulky musí mít dobrou konzistenci, aby se během konzumace nerozmočily a nerozdrobily. Zpravodaj oddělení kvality najdete na www.makro.cz v sekci KVALITA cG1614_27-43_48.indd 40 S d F F n p js r m n a t s u 4 31.5.16 12:18