Aktuálníletáky.cz   

Kaufland leták na tento týden + příští týden : Aktuální noviny

Platnost od 16.6 .2016 do 22.6 .2016


Aktuální noviny - strana 32
















































     

Aktuální noviny - strana 32

RECEPTY a k s á l á k l e v = í n á v o l i r o+g Lét Letní salát s grilovanou pitou 1 Potřebujeme (4 porce): • 3 starší arabské chleby pita • 1 salátovou okurku • 4 masitá rajčata • 1 svazek ředkviček • 2 hrsti rukoly • 4 lžíce olivového oleje • 1 lžíci vinného octa • sůl • pepř Postup: Pita chléb potřeme částí olivového oleje, poté grilujeme na  grilu (grilovací pánvi) nebo pečeme v troubě při teplotě 200 °C (cca 15 minut) dokřupava. Všechnu zeleninu očistíme. Okurky i rajčata zbavíme jader a  nakrájíme na  kostky, ředkvičky nakrájíme na  tenké plátky. Rukolu propereme a osušíme v utěrce. Všechnu zeleninu přendáme do mísy, osolíme, opepříme a zastříkneme olivovým olejem a octem. Promícháme a  dochutíme solí a  pepřem. Grilovanou pitu nalámeme a  podáváme spolu se zeleninou do misek. Tip: Podobným způsobem můžeme upotřebit i starší bílý italský chléb. 1 Letní špíz z grilované klobásy 2 Potřebujeme (4 porce): • 6 grilovacích klobás • 2 velké barevné papriky • 1 červenou cibuli • 1 menší cuketu • sůl • pepř • olivový olej Postup: Cuketu očistíme a  nakrájíme na  tenká kolečka. Papriku očistíme, zbavíme jádřince a  nakrájíme na  čtvercové plátky. Na  stejně velké plátky nakrájíme i  oloupanou červenou cibuli. Připravenou zeleninu smícháme v míse, osolíme, opepříme a zakápneme trochou olivového oleje. Klobásku nakrájíme na dílky. Špíz sestavíme z dílků klobásy, cukety, papriky a cibule. Špízy grilujeme na středně rozehřátém grilu z obou stran (dohromady asi 10 až 12 minut). Poté ihned podáváme. Tip: Servírujeme s bílým pečivem a zeleninovým salátem. Více receptů najdete na www.kaufland.cz/ kucharka RECEPTY 2